وبلاگ

کلاهبرداری با ترون

ارز ترون چیست و آیا کلاهبرداری است؟

در این مقاله قصد داریم رمز ارز ترون را بررسی کینم و آیا این ارز دیجیتال ماهیت کلاهبرداری دارد یا خیر؟! اما قبل از آنکه این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است با رمز ارز ترون بیشتر آشنا شویم.

ترون چیست؟

ارز ترون توسط جاستین سان جوان در سپتامبر سال 2017 با نماد TRX بوجود آمد. بنیانگذار ترون ادعا کرده است که این رمز ارز قابلیت مدیریت 2000 تراکنش در ثانیه را دارد. استخراج رمز ارز ترون همانند بیت کوین و اتریوم توسط دستگاه های استخراج رمز ارزها (ماینر) امکان پذیر نبوده و فقط در صرافی های معتبر می توان آن را خریداری کرد. هدف اصلی ترون دستیابی به اینترنت غیرمتمرکز می باشد. شبکه ترون با توجه به سرعت بالا و کارمزد کم مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته است.

آیا ترون کلاهبرداری است؟

در پاسخ به این سوال با قطعیت می توان گفت رمز ارز ترون همانند سایر رمز ارزهای موجود هدف خاصی را دنبال می کند و کلاهبرداری نیست. هدف اصلی این ارز اینترنت غیرمتمرکز می باشد. اما مشکل از جایی بوجود می آید که پروژه های زیادی تحت عنوان قراردادهای هوشمند بوجود می آیند. این پروژه ها با استفاده از بستر ترون به بهانه سرمایه گذاری و با وعده سودهای بالا و زیرمجموعه گیری افراد زیادی را به دام خود می کشانند. این پروژه های کلاهبرداری، بعد از مدتی سوددهی به افراد و جمع آوری مبالغ کلان ناپدید می شوند. افراد سرمایه گذار در این پروژه ها بیان میکنند که رمز ارز ترون معتبر بوده و این پروژه ها در بستر ترون فعالیت می کنند پس معتبر هستند. در پاسخ به این افراد می توان مثال درگاه های بانکی را عنوان کرد. آیا تمام سایت هایی که از درگاه پرداخت بانک سپه استفاده می کنند، معتبر هستند؟! مسلما” خیر زیرا برخی سایت های اینترنتی پول را دریافت و کالای خریداری شده را ارسال نمی کنند. پس نمی توان گفت هر وب سایتی که از درگاه پرداخت بانک سپه استفاده می کند معتبر است.

چه پروژه هایی در این حوزه کلاهبرداری کرده اند؟!

پروژه های زیادی در این حوزه بوجود آمدند و با وعده سود تضمینی افراد زیادی را به دام خود انداختند. معروف ترین این پروژه ها، Bank Of Tron و Eco Smart بودند. این پروژه ها بعد از شش ماه سوددهی به افراد سرمایه گذار از صحنه روزگار محو شدند و میلیون ها دلار سرمایه افراد سرمایه گذار از بین رفت. ضرب المثل معروفی وجود دارد که می توان برای چنین پروژه هایی به کار برد: پنیر مجانی فقط در تله موش یافت می شود. پروژه های اسکم (کلاهبرداری) از دیرباز وجود داشته و پایان نخواهند داشت. این پروژه ها با ترغیب افراد به زیرمجموعه گیری و وعده سود های نجومی افراد را در دام خود کشانده و در آخر این افراد هستند که سرمایه خود را از دست می دهند.

جدیدترین پروژه ای که در این حوزه فعال شده، پروژه imtoaken می باشد. در توضیحات سایت و کانال های تلگرامی آمده است که این سایت از سال 2016 فعالیت دارد. این درحالیست که ارز ترون در سال 2017 طراحی شده است. پس از آنکه از دامنه آن در سایت who.is استعلام گرفتیم مشخص شد که این سایت کمتر از سه ماه است که به ثبت رسیده و بزودی شاهد غیرفعال شدن آن خواهیم بود. این وب سایت یک پروژه کلاهبرداری بوده که حتی کوچکترین تلاشی برای پنهان کردن ماهیت اسکم بودن خود نکرده است. imtoaken  اکثر طعمه های خود را از بین کاربران مبتدی که از اصطلاحات بازار کریپتوکارنسی اطلاعاتی ندارند انتخاب می کنند و با بکار بردن اصطلاحاتی مانند استیک و استخراج طعمه های خود را فریب می دهند. به همین دلیل تبلیغات خود را فقط در شبکه های اجتماعی انجام می دهند و در موتورهای جستجوگر نظیر گوگل کار خاصی انجام نداده اند.

imtoaken به این صورت کار می کند که روزانه درصدی را به مبلغ ترون سرمایه گذاری شده افراد اضافه میکند، اما این وب سایت برای دادن این سود به شما چه کاری انجام می دهد؟! از آنجایی که رمز ارز ترون قابل استخراج نیست احتمالا معجزه می کند!!! شاید افرادی که در این سایت سرمایه گذاری می کنند برای مدت کوتاهی موفق به دریافت سود شوند اما چه تضمینی وجود دارد که مدیران این وب سایت کلاهبردار همانند Bank Of Tron فرار نکنند! توجه داشته باشید که این نوع وب سایت‌ها معمولا به صورت ناگهانی بسته می‌شوند و در نهایت ممکن است بیشتر سرمایه خود را از دست دهید.

آیا وب سایت imtoaken ایرانی است؟!

پس از بررسی ترافیک سایت متوجه شدیم درصد زیادی از ترافیک این وب سایت را کاربران ایرانی تشکیل میدهند و رتبه این وب سایت در ایران 1183 می باشد. این رتبه الکسا نشان دهنده استقبال کاربران ایرانی از این وب سایت کلاهبردار می باشد و بزودی باید شاهد از دست رفتن سرمایه تعداد زیادی از هموطنان ایرانی باشیم. با توجه به تبلیغ بسیار زیاد این وب سایت در کانال های تلگرامی، یوتیوب و اینستاگرام ایرانی می توان حدس زد که طراحان این وب سایت مبتدی، ایرانی هستند.

وب سایت کلاهبردار Imtoaken توسط یک سری کلاهبردار نه چندان حرفه‌ای ایجاد شده و سودهای نجومی و مادام‌العمر را به شما وعده می‌دهد. لطفا قبل از ثبت نام در آن و معرفی کردنش به دوست و آشنا، به این فکر کنید که Imtoaken دقیقا به چه فرمول اقتصادی شگفت انگیزی دست پیدا کرده که می‌تواند هر روز سودی نجومی را به کاربران خود پرداخت کند؟!

نتیجه گیری

قطعا پروژه های ذکر شده اولین و آخرین پروژه های کلاهبرداری نبوده و تازمانی که اشخاص ناآگاه در این پروژه ها سرمایه گذاری می کنند افراد سودجو را ترغیب به طراحی چنین پروژه هایی میکنند. این اشخاص هستند که نباید سرمایه خود را بدون تحقیق در چنین پروژه های بدون پشتوانه ای به خطر بیاندازند.

مقالات مرتبط

نویسنده: مهندس احمد یزدانی فعال حوزه رمز ارزها

Comment (1)

  • امین Reply

    سلام دوستان بخدا عین حقیقت است امروز ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ هستش من ۴۰ میلیون سودی که از شیبا داشتم البته اصل سرمایم ۱۲ میلیون بود به توصیه دوستم آوردم تو این سایت و برداشت روزانه نکردم و هرچی سود داشتم ریختم روش تا سود روزانه ام دیشب به ۱۴۴۳۰۰۰ رسید خواستم به ۲۵۰۰۰۰۰ در روز برسه و برداشت کنم ولی امروز بجای اکانتم یه جمله بهم چسبیده عربی آمده و تمام موجودیم نابود شد و از ۴۵۰۰۰ترون به ۲۹۶۷ رسیده یعنی دیشب حدود ۱۵۹۶ رسیده بود الان ۱۰۸ ترون بهم داده لطفا فریب نخورید و لینک این سایت و سایت های مشابه رو شیر نکنید
    مرسی از شما بایت انتشار و اطلاع رسانی

    1400-12-12 at 12:47 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *