وبلاگ

nfcچیست

هر چیزی که باید از NFC بدانید

در طی چند سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی تغییرات زیادی در عرصه‌ی پرداخت و سیستم‌های مالی ایجاد شده است. ورود تکنولوژی به عرصه‌ی بانک‌داری، پیدایش موبایل بانک‎‌ها و کیف پول‌های همراه باعث شده نسبت به گذشته وابستگی کمتری به پول نقد داشته باشیم. با گذشت زمان، بیشتر شاهد ورود روش‌های پرداختی هستیم که تجربه‌ی بهتری از پرداخت با پول نقد را به ما می‌دهد. پرداخت از طریق NFC یکی از این روش‌هاست. این‌گونه پرداخت‌ها که به پرداخت‌های غیر تماسی معروف هستند به سرعت در سراسر جهان محبوب شدند.

پرداخت-NFC

NFC چیست؟

NFC مخفف Near Field Communication به معنای ارتباط حوزه نزدیک است. NFC فناوری است که به کاربران امکان یک جابجایی امن اطلاعات از طریق گوشی همراه در فاصله‌های نزدیک را می‌دهد (حدودا 4 سانتی‌متر) .  به بیان ساده‌تر NFC یک روش انتقال داده بی‌سیم  بدون نیاز به اینترنت می‌باشد. برای استفاد از این تکنولوژی به یک دستگاه فرستنده و یک دستگاه گیرنده برای دریافت این سیگنال‌ها نیاز می‌باشد.

NFC چگونه کار می‌کند؟

درست مانند بلوتوث و وای‌فای از طریق ارسال امواج رادیویی کار می‌کند. ارتباط نزدیک میدانی را می‌توان به عنوان استاندارد این تکنولوژی در نظر گرفت. تکنولوژی به کار رفته در آن از ایده‌های قدیمی‌تری مانند RFID گرفته شده است که از القای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند. چیپ‌های آن از یک سیگنال ویژه RFID استفاده می‌کند که فقط زمانی کار می‌کند که چیپ‌های دو دستگاه به هم نزدیک شوند.

بسیاری از اپلیکیشن‌های پرداخت دیجیتال از NFC برای بالا بردن امنیت پرداخت‌ها استفاده می‌کنند. زیرا که کیف پول‌ دیجیتال فقط زمانی کار می‌کنند که کاربر برنامه را باز کند و کارت خود را برای پرداخت انتخاب کند. یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت این فناوری این است که دستگاه‌های گیرنده در هر لحظه فقط با یک دستگاه ارتباط برقرار می‌کنند و این امر احتمال پرداخت کردن یک مشتری به جای مشتری دیگر را از بین می‌برد. NFC این امکان را به کاربران می‌دهد که چندین کارت اعتباری را در خود تلفن همراه خود ذخیره کنند و دیگر نیازی به حمل تمام کارت‌های اعتباری خود نداشته باشند.

در آینده‌ای نه چندان دور شاهد خودپردازهایی خواهیم بود که دارای این قابلیت می‌باشند. در این صورت دیگر نیاز به حمل کارت اعتباری نمی‌باشد. تنها با استفاده از تلفن همراه خود می‌توانید از خودپرداز استفاده کنید.

خودپرداز و تکنولوژی NFC

مزایای پرداخت از طریق NFC

امنیت بیشتر

استفاده از کیف پول‌های همراه بسیار امن‌تر از حمل کارت‌های اعتباری می‌باشد. زیرا کیف پول‌های دیجیتال اطلاعات شما را درون توکن‌هایی نگه‌ داری می‌کنند که کلاهبرداران قابلیت دسترسی به آن‌ها را ندارند. حتی اگر تلفن همراه شما به سرقت رود اطلاعات کارت‌های اعتباری شما همچنان محفوظ خواهند بود. به علاوه در هر عملیات این توکن‌ها تغییر می‌کنند که به موجب همین امر استخراج آن‌ها تقریبا غیر ممکن است.

برنامه‌های پرداخت از طریق NFC به طور معمول از اثر انگشت برای احراز هویت استفاده می‌کنند که یک لایه محافظتی بیشتر  به مسیر پرداخت اضافه می‌کند و کاربران را از هر گونه کلاهبرداری نجات می‌دهند.

سرعت بالاتر

در مقایسه با پرداخت از طریق پول نقد یا کشیدن کارت اعتباری، پرداخت از طریق NFC بسیار سریع‌تر می‌باشد.

استفاده راحت

یکی از بزرگ‌ترین مزایای NFC راحتی آن است. این فناورری پرداخت از طریق تلفن‌های هوشمند را برای همه آسان کرده است. کاربران تنها با لمس چند گزینه می‌توانند معملات خود را انجام دهند.

چند منظوره بودن

از NFC می‌توان در طیف وسیعی از کسب‌وکارها استفاده کرد و به سرعت با آن‌ها سازگار می‌شود. کسب‌وکارهایی مانند پمپ بنزین، خرید بلیط سینما، گمرک، بلیط‌های حمل‌ونقل و غیره

کم‌مصرف بودن

در کنار فناوری NFC، فناوری‌های دیگری نیز وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توان پرداخت خود را انجام داد مانند بلوتوث. ولی مشکلی که این تکنولوژها دارند مصرف زیاد باتری می‌باشد. پرداخت از طریق NFC راهی مناسب برای انجام تراکنش‌های بالا می‌باشد زیرا که نیاز کمتری به انرژی برای تکمیل معاملات دارد.

چگونگی استفاده از NFC

 فناوری NFC در گوشی‌های اندروید

اگر گوشی هوشمند یا تبلت شما دارای قابلیت NFC باشد باید قبل از استفاده باید آن را فعال کنید.

  • به منوی تنظیمات بروید و بر روی گزینه‌ی Wireless&Network کلیک کنید و بر روی گزینه More (بیشتر) بزنید
  • بر روی گزینه NFC بزنید. پس از فعالسازی Android Beam به صورت خودکار فعال می‌شود.
  • اگر گزینه Beam به طور خودکار فعال نشد، بر روی آن بزنید و به صورت دستی آن را فعال کنید.

چرا ما به NFC نیاز داریم در حالی که بلوتوث وجود دارد؟ در مرحله اول بلوتوث برای انتقال داده‌ها به جفت گیری با دستگاه  دارد و این امر کمی زمان بر و مشکل می‌باشد. NFC دلیل این‌ که کوتاه برد می‌باشد و چیزی بیش از چند اینچ گیرنده ندارد، مصرف انرژی بسیار پایین و امنیت بالاتری دارد. زیرا که رهگیری داده‌ها برای شخص سوم در یک فاصلع کوتاه مشکل می‌باشد. ولی بلوتوث اگرچه جزو امواج کوتاه برد می‌باشد ولی در محدوده‌ای 20 متری نیز قابل استفاده است و این امر احتمال شنود داده‌ها توسط هکرها را افزایش می‌دهد.

بلوتوث در مکان‌های شلوغی که امواج رادیویی مانند وای‌فای و تلفن‌های بی‌سیم زیادی وجود دارد به مشکل انتقال برمی‌خورد.

از ایراد‌های NFC می‌توان به سرعت پایین انتقال داده‌ها اشاره کرد. سرعت انتقال بلوتوث چیزی در حدود 1 مگابایت بر ثانیه است و در مقایسه با NFC که 425 کیلوبایت بر ثانیه می‌باشد بسیار بیشتر است. برای انتقال فایل و اشتراگ‌گذاری بلوتوث ارجحیت دارد ولی شهرت NFC برای پرداخت امن و آسان پرداخت‌های الکترونیکی می‌باشد.

مقالات مرتبط

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *