وبلاگ

خودپرداز-کلاهبرداری

ده روش کلاهبرداری از طریق خودپرداز

خودپرداز یکی از دستگاه‌هایی است که برای استفاده، علم چگونگی کار با آن را داشته باشد. این حرف شاید برای شما عجیب باشد که دستگاهی که کار کردن با آن انقدر آسان است به چه علمی نیاز دارد؟ از آن جایی که دستگاه خودپرداز با پول سر رو کار دارد آمار دزدی و کلاهبرداری از طریق خودپرداز  بسیار بالا است. پس لازم است تمام مواردی که ممکن است در آن کلاهبرداری رخ دهد را بدانید. این را بدانید که حتی اگر دستکاه شما یک ظاهر معمولی و سالم داشته باشد به این معنا نیست که شما از دزدی در امانید. خودپرداز یک دستگاه الکترونیکی است که می‌توان با ورود به نرم‌افزار و کامپیوتر آن، کلاهبرداری کرد.

کلاهبرداری از طریق خودپرداز تقلبی و کاملا شبیه سازی شده خودپرداز

یک روشی که در سال‌های اخیر بسیار گزارش شده است نصب دستگاه خودپرداز تقلبی در مناطق دور افتاده و یا نصب یک ماکت شبیه سازی شده بر روی خودپردازهای واقعی است.

خودپرداز-کلاهبرداری
خودپرداز تقلبی شبیه ساری شده

اسکیم کردن کارت

یکی از مرسوم‌ترین روش‌های کلاهبرداری از طریق خودپرداز اسکیم کردن اطلاعات کارت بانکی است. کلاهبردار یک قطعه الکترونیکی را وارد کارتخوان دستگاه می‌کند. این قطعه قابلیت ذخیره کردن اطلاعات کارت را دارد. پس از آن‌که قطعه درون کارتخوان قرار گرفت، مشتری از همه چیز بی‌خبر به پای دستگاه می‌آید و کارت خود را وارد کارتخوان تقلبی می‌کند.

کلاهبرداری از طریق خودپرداز بوسیله صفحه کلید تقلبی

یکی از روش‌های دزدی از کاربران با استفاده از خودپرداز، نصب صفحه کلید تقلبی بر روی دستگاه می‌باشد. سارقان با نصب این صفحه کلید بر روی صفحه کلید اصلی خودپرداز، به راحتی رمز عبور کارت‌های بانکی را به سرقت می‌برند.

چسب قطره‌ای؛ شگردی برای ربودن کارت بانکی شما

هنگام استفاده از خودپرداز های بانکی دقت کنید قطعه‌ای مشکوک به آن نچسبیده باشد و همچنین اگر به هر دلیل کارت بانکی شما در دستگاه باقی ماند، ابتدا اطمینان حاصل کنید به داخل دستگاه رفته و جایی در بین مسیر در قسمت ورودی کارت خوان گیر نکرده باشد. یکی از شگردهای کلاهبرداری از کارت بانکی، استفاده از چسب قطره‌ای و ضبط کارت افراد است.

در این شیوه سارقان مقداری چسب در قسمت ورودی خودپرداز می‌ریزند و به انتظار طعمه در همان حوالی می‌ایستند. وقتی شخصی به خودپرداز مراجعه می‌کند و کارت بانکی را در دستگاه قرار می دهد، سارق وارد کردن رمز توسط او را دید می زند، هنگامی که فرد بعد از انجام کار خود قصد دارد کارت را از دستگاه پس بگیرد، کارت به علت چسبندگی از دستگاه بیرون نمی‌آید. اینجاست که سارق وارد عمل شده و به فرد پیشنهاد می‌دهد که به داخل بانک برود و به کارمند بانک بگوید که دستگاه کارتش را قورت داده! وقتی فرد قربانی به داخل بانک مراجعه می‌کند سارق از فرصت استفاده کرده و با دانستن رمز، به سرقت از کارت می پردازد.

سواستفاده از شلوغی صف عابربانک‌ها

در برخی از ایام ماه و سال مثل اول  هر ماه، هنگام پرداخت یارانه‌ها و یا سال نو صف‌های شلوغی در پشت خودپردازها شکل می‌گیرد که بهشت کلاهبرداران است. آن‌ها از کلافگی و عجله افراد استفاده می کنند تا به بهانه کمک، سرعت بخشیدن به کار و … شما را بفریبند. پس هنگام شلوغی صبر خود را حفظ کنید  و به غریبه‌ها اعتماد نکنید.

مقالات مرتبط

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *