بیومتریک چیست؟

بیومتریک به مجموعه روش های خودکار تشخیص یا تأیید هویت یک موجود زنده به روش اندازه گیری مشخصات فیزیولوژیکی یا رفتاری آن موجود گفته می شود در نتیجه بیومتریک یک مجموعه فناوری به حساب می آید. می توان گفت سامانه های بیومتریک از دو خصوصیت بسیار مهم برخوردار هستند که موجب بالارفتن اطمینان آن ها می گردد. اولاً شخصی که می خواهد تأئید هویت شود می بایست در ابتدا شخصاً در هنگام فرآیندحضور داشته باشد و دوماً تشخیص هویت نیازی ندارد که شخص اطلاعاتی را حفظ یا اینکه چیزی را با خود همراه داشته باشد.

بیومتریک فناوری و علم اندازه‌گیری و تحلیل خصوصیات بدن انسان مانند اثر انگشت، شبکیه چشم، الگوی رگ‌ها، عنبیه، الگوهای صوتی، الگوهای چهره و اندازه‌گیری‌های تناسبات دست و انگشت است که به منظور تشخیص هویت و صدور مجوز دسترسی‌ها انجام می‌پذیرد. همچنین تکنولوژی بسیار جذابی برای بانک و کاربران بانک است که با هم هدفی مشخص را برای جلوگیری از سوء استفاده های مجرمان سایبری در نظر می گیرند.

بسیاری از بانک ها در حال حاضر دستگاه های خود پرداز جدید خود را با دسترسی بیومتریک مجهز کرده اند و یا قصد انجام این کار را در آینده ی نه چندان دور برای دستگاه های خود پرداز خود گرفته اند.

مزایای خودپردازهای بیومتریک

• احراز هویت کارت بانکی بدون نیاز به همراه  داشتن کارت بانکی
• امکان حذف رمز عبور کارت
• حذف یا کاهش هزینه های تولید و شخصی سازی کارت ، باز تولید ، تولید پین و…
• افزایش سرعت و دقت بطور همزمان

مزایا و معایب احراز هویت بیومتریک

استفاده از اثر انگشت یا اسکن عنبیه چشم بسیار آسان‌تر از استفاده از یک رمز عبور است، به‌ویژه اگر رمز عبور طولانی باشد. برای گوشی هوشمند که بتواند یک اثر انگشت را شناسایی کند و به کاربر اجازه دسترسی به تلفن را بدهد، تنها یک ثانیه طول خواهد کشید. اسکنرهای اولتراسونیک به‌زودی رایج می‌شوند، زیرا تولیدکنندگان می‌توانند آن را به‌طور مستقیم در پشت صفحه‌نمایش قرار دهند، بدون اینکه هرگونه شرایط اضافه‌ای را بر روی یک گوشی قرار دهند.

از سوی دیگر، تشخیص صدا منوط به برقراری شرایطی است و صداهای پس‌زمینه می‌توانند به‌راحتی فرایند را متوقف کنند و آن را غیر عملی سازند.

بزرگ‌ترین مزیت بیومتریک این است که یک هکر مخرب باید در نزدیک جسم شما باشد تا اطلاعات مورد نیاز برای ورود به سیستم را جمع‌آوری کند.

در صورتی‌ که قفل شما به نحوی بیومتریک باشد، دایره مظنونین احتمالی را محدود می‌کند و هکرهای مخرب که به‌ طور معمول از قاره دیگر هک می‌کنند دیگر نمی‌توانند کاری کنند.

و اما معایب

هنگامی‌ که برای اولین بار می‌خواهید اثر انگشت خود را ثبت کنید، دستگاه شما از چندین زاویه مختلف اثرانگشت شما را می‌خواهد. سپس این نمونه‌ها به‌عنوان داده‌های اصلی با تلاش‌های بعدی که برای باز کردن دستگاه مورداستفاده قرار می‌گیرند، مقایسه می‌شوند.

اگرچه، سنسورهای گوشی‌های هوشمند کوچک هستند، ولی اغلب به موارد جزئی از اثر انگشت دست می‌یابند.

محققان کشف کرده‌اند که مجموعه‌ای متشکل از ۵ “‌اثر انگشت کلیدی “می‌تواند از این تطبیق‌های جزئی بهره‌برداری کند و حدود ۶۵ درصد از دستگاه‌ها را باز کند.

این تعداد به‌احتمال‌ زیاد در شرایط فعلی، کمتر است اما نرخ حقیقی آن حتی اگر ۱۰ الی ۱۵ درصد باشد بازهم زیاد است و می‌تواند میلیون‌ها دستگاه را تحت تأثیر قرار دهد.

اگر کسی رمز عبور شما را بدست آورد، همیشه می‌توانید گذرواژه خود را تغییر دهید، اما هیچ راهی برای تغییر عنبیه چشم، شبکیه یا اثر انگشت شما وجود ندارد. هنگامی‌که کسی نسخه‌ای از آنها را داشته باشد، به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید امنیت بیشتری داشته باشید، به‌ غیر از تغییر رمز عبور یا استفاده از اثر انگشتی دیگر.

در یکی از بزرگ‌ترین هک‌های اداره مدیریت منابع انسانی ایالات‌متحده، هکرها ۵.۶ میلیون اثرانگشت به دست آوردند و از طریق آنها نفوذ کردند. کارکنان و افراد وابسته، بخشی از هویتشان برای همیشه به خطر افتاد.

یک نکته مهم در امنیت بیومتریک این است که کاربر نمی‌تواند از راه دور آنها را تغییر دهد. اگر شما نتوانید به ایمیل خود دسترسی پیدا کنید، در این زمان شما می‌توانید یک بازیابی از راه دور داشته باشید تا دوباره آن را کنترل کنید. در طول فرایند، شما می‌توانید رمز عبور خود را تغییر دهید یا رمز عبور دو مرحله‌ای را اضافه کنید تا امنیت حسابتان را دو برابر کنید.

ولی عملکرد بیومتریک این‌گونه نیست. جسم شما باید در نزدیکی دستگاه باشد تا مجموعه داده اولیه و امن آن را تغییر دهید.

یک دزد می‌تواند گوشی هوشمند شما را سرقت کند، یک اثر انگشت جعلی ایجاد کند، و سپس‌ از آن برای باز کردن قفل گوشی به‌صورت خودکار استفاده کند. مگر اینکه شما به‌ سرعت از راه دور تلفن خود را قفل کرده باشید، هرچند یک دزد حرفه‌ای به‌سرعت بیت به بیت اطلاعات را بر روی دستگاه سرقت می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *