آیا کرونا بر زندگی ما تاثیر داشته؟
آیا پس از این که کرونا از بین رود زندگی ما به حالت عادی باز خواهد گشت؟ و یا اثرات این ویروس بر زندگی ما باقی خواهد ماند؟ کرونا شیوه و سبگ زندگی بشریت را تغییر داده است. از نحوهی کار کردن افراد گرفته که تا حد امکان به دورکاری تبدیل شده، آموزش و یادگیری که تبدیل به کلاسهای مجازی شده، خرید کردن که بیشتر آنها به صورت آنلاین انجام میشوند و همچنین ارتباط با آشنایان و وابستگان که دستخوش تغییرات زیادی شده است.
اما این ویروس چگونه روابط اجتماعی ما را تغییر داده است؟
یکی از تغییراتی که به واسطهی ویروس کرونا بر زندگی مردم ایجاد شده است، توجه بیشتر عموم به بهداشت فردی و اجتماعی میباشد. این روزها مردم بیشتر از گذشته به بهداشت خود اهمیت میدهند و مراقب سلامت خود می باشند. و از آنجایی که اولین راه انتقال این ویروس تماس با فرد ناقل است، از عاداتی مانند بوسیدن و دست دادن خودداری می کنند. پیش بینی میشود که پس از پایان این همهگیری جهانی که ممکن است یک سالی طول بکشد، این عادات همچنان بر زندگی ما باقی بمانند.
این ویروس برای بعضیها فارق از اینکه گرفتار آن بشوند، عذابآور بوده است. برای مثال افرادی که از قبل دچار وسواس بودهاند، وسواس آنها دوچندان شده است و همچنین برخی افراد از اضطراب ناشی از ابتلا به این ویروس و مرگ رنج میبرند.
تاثیر کرونا بر اقتصاد دنیا چگونه بوده است؟
در چند سال اخیر کرونا بیشترین ضربه به اقتصاد دنیا را زده است. به طوری که محققان آن را شروع یک رکود اقتصادی جهانی میدانند. در ابتدا با شیوع این ویروس در چین، واردات به این کشور کاهش یافت و تاثیر خود را به طور مستقیم بر روی کشورهای صادر کننده به این کشور گذاشت. به عنوان مثال کاهش قیمت نفت در جهان که چین بزرگترین خریدار آن بود به شدت کاهش پیدا کرد.
پس از شیوع این ویروس در دیگر کشورهای جهان، شرکتهای خصوصی که حمایت دولت را پشت خود نداشتند مجبور به تعدیل نیرو و بیکاری افراد بسیاری شدند و در پی آن اعلام ورشکستگی کردند. شوک بزرگی به بازار بورس و سهام دنیا وارد شد و سهام بسیاری از شرکتها به سرعت کاهش پیدا کرد. برای مثال سهام شرکت بویینگ به یک چهارم کاهش یافت. یعنی 25 دلار و این میزان از کاهش برای این شرکت در طی سالهای اخیر بیسابقه بوده است. یکی دیگر از اثرات منفی اقتصادی کرونا بر روی کشورهایی است که بیشترین درآمد خود را از طریق گردشگری دارند. به این دلیل که در این مدت تمام کشورها درهای خود را به روی جهان بستهاند و باعث توقف صنعت توریسم شدند.
پیامدهای ویروس کرونا بر اقتصاد ایران
همهی ما میدانستیم دیر یا زود کرونا به ایران میرسد و اقتصاد را زمین گیر خواهد کرد. اقتصادی که از یک سو با تحریمها و از سوی دیگر با ورود به لیست سیاه FATF دستوپنجه نرم میکند. از طرفی دیگر بزرگترین شریک اقتصادی ایران یعنی چین نیز درگیر این بیماری است و این کار را برای ایران سختتر خواهد کرد. پس از اعلام شیوع کرونا تمامی همسایههای ایران از جمله عراق، ترکیه و افغانستان مرز با ایران را بستند و این به معنای قطع همکاری تجاری و ضربه به اقتصاد میباشد.
در پی شیوع این ویروس تمامی فعالیتهای دسته جمعی مانند رستوران، کافه و سینما رفتن محدود و منجر به تعطیلی این مکانها شد. پس از آن فعالیت کسبوکار هایی از جمله سالنهای زیبایی، پاساژها، هتلها و وسایل حملونقل ممنوع اعلام شد که منجر به بیکاری درصد زیادی از کارکنان این مجموعهها شد.این به خودی خود ضربهی بزرگی به اقتصاد کشور بود.
بیشترین ضرری که ایران در این مدت متحمل شده است کاهش قیمت بشکههای نفتی و کاهش صادرات نفتی میباشد.
در پی منع و کنسل شدن سفر و رفت و آمدها، شرکتهای هواپیمایی و ارائه دهنده خدمات بلیط آنلاین با ضرر بسیار زیادی مواجه شدند. به صورتی که شرکت علیبابا که بزرگترین شرکت در زمینه خرید بلیط و رزرو هتل در ایران شناخته میشود مجبور به تعدیل درصد بالایی از کارکنان خود شد.
از دیگر اثرات منفی شیوع این ویروس کاهش بازارهای آنلاین مرتبط به پوشاک است. در صورتی که تصور میکردیم با کاهش تردد مردم در خیابانها و بسته شدن پاساژها، بازار فروشهای آنلاین رونق بگیرد ولی در عمل چنین چیزی اتفاق نیوفتاد. فقط و فقط کسبوکارهای آنلاینی رونق گرفت که مربوط به مایحتاج زندگی مردم است. همچنین بیشتر شغلهای روز مزد مانند کارگرهای ساختمانی و دستفروشهای خیابانی از بین رفتند و با بیکاری مواجه شدهاند. موارد بیشتری هستند که با ضرر روبرو شدند ولی ما در اینجا به آنها اشاره نکردیم.
تاثیرات مثبت کرونا بر محیط زیست
شاید این برای شما عجیب باشد که چگونه یک ویروس میتواند برای محیط زیست مفید باشد. تعجب نکنید، ما به شما توضیح میدهیم ویروس به این مخربی که تمام جهان را درگیر خودش کردهاست چگونه بر روی محیط زیست آثار مثبتی به جای گذاشته است.
کاهش آلودگی هوا
با کاهش رفتآمد ها و ممنوعیت سفرهای داخلی و خارجی میزان ترافیک در خیابانها کاهش یافته و به دنبال آن تولید گازهای دیاکسیدکربن ناشی از خودروهای سواری کاهش پیدا کرده است. این مسئله منجر به شروع ترمیم سوراخ لایه اوزون شده است. به زبان عامیانه زمین در حال کشیدن نفسی راحت از دست انسانها و زندگی ماشینی آنها میباشد.
کاهش تصادفات و سوانح درون شهری و جادهای
به واسطه کاهش و ممنوعیت رفتوآمدها میزان تصادفات در مقایسه با سالهای اخیر، به طرز چشمگیری کاهش یافته است و نرخ مرگومیر بر اثر تصادفات جادهای کم شده است.
و در کلام آخر بازهم ما به شما توصیه میکنیم برای تمام شدن هرچه زودتر این شرایط نیاز به همکاری تک به تک شما میباشد. تمامی اصول بهداشتی و قرنطینه خانگی را جدی بگیرید و اگر مجبور به بیرون رفتن از خانه هستید ضمن رعایت نکات بهداشتی و استفاده از دستکش، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید