وبلاگ

اساس کارخودپردازها

ساختار خودپرداز (ATM)

اداره کردن خودپرداز جزو آسان‌ترین مشاغلی است که وجود دارد ولی برای این‌که بتوانید سود خود را به حداکثر برسانید باید بدانید که یک ساختار خودپرداز اساسا چگونه است. لازم نیست یک تکنسین کامل باشید ولی بهتر است در مورد کاری که انجام می‌دهید، کمی اطلاعات داشته باشید. بدین ترتیب می‌توانید مشکلات جزیی که نیاز به کارشناس ندارند را خودتان تشخیص دهید و آن‌ها را حل کنید. این باعث می‌شود که در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید.

ما در این‌جا اطلاعاتی را برای شما آماده کرده‌ایم که با مطالعه آن‌ها می‌توانید دانش خود از سازوکار خودپردازها را بالا ببرید و به عنوان یک صاحب خودپرداز از اصول کاری آن مطلع شوید.

ساختار خودپرداز :

نمایشگر: نمایشگر قسمتی از دستگاه است که عملیات و دستورالعمل‌ها را به کاربران نمایش می‌دهند.

صفحه کلید: شبکه‌ای از دکمه‌ها می‌باشد که ورودی را از کاربر می‌پذیرد و جز ساختار خودپرداز است. بسیاری از خودپردازها تعدادی دکمه نیز در کنار نمایشگر برای انتخاب گزینه‌های خاصی دارند.

کارتخوان: این قسمت از دستگاه کارت اعتباری را می‌پذیرد و اطلاعات آن را می‌خواند.

محفظه پول‌ نقد: در این قسمت پول نقد نگه‌داری می‌شود. کار محفظه‌ی پول نقد چک کردن ضخامت اسکناس‌ها و اطمینان از درستی مقدار پول درخواستی می‌باشد.

چاپگر رسید:  این قسمت رسید عملیات انجام شده را تحویل می‌دهد. این عملیات شامل گردش حساب، استعلام باقی‌مانده و دیگر عملیات بانکی می‌باشد.

این قسمت‌هایی که ذکر کردیم قسمت‌های بیرونی دستگاه می‌باشند که کاربران با آن‌ها سروکار دارند. شما به عنوان یک صاحب خودپرداز لازم است که با قسمت‌های داخلی دستگاه آشنا باشید و از سازوکار آن آشنا باشید.

برد اصلی: برد اصلی هسته مرکزی خودپرداز محسوب می‌شود. این قسمت تشکیل شده از سی‌پی‌یو، رم و دیگر رابط‌های اتصال به این قسمت می‌باشد.

منبع تغذیه(Power Supply): این قسمت برق دستگاه را تامین می‌کند. برق 220 ولت شهری را دریافت کرده و در قسمت‌های مختلف مدار تقسیم می‌کند.

ژورنال: ژورنال قسمتی از خودپرداز است که تمامی تراکنش‌ها را ثبت می‌کند. ژورنال ها 2مدل کاغذی و الکترونیک دارند که در مقاله‌ی مربوط به ژورنال‌ها درباره‌ی آن‌ها کامل توضیح اده‌ایم.

کاست‌ها: در این کاست‌ها پول‌های نقد به صورت طبقه بندی شده نگه‌داری می‌شوند و به هنگام بروز خطا در سیستم اگر پول برگشت داده شود به یکی از این کاست‌ها که مخصوص پول‌های برگشتی است، بازگردانده می‌شود.

اپراتور پنل: یک مانیتور درون دستگاه خودپرداز است که اطلاعات و تراکنش‌ها را ثبت می‌کند و فقط مختص به دارنده‌ی دستگاه می‌باشد و جز ساختار خودپرداز می باشد.

عملیات برداشت وجه در خودپرداز چگونه صورت می‌گیرد؟

  • کاربر با وارد کردن کارت اعتباری دستگاه را فعال می‌کند.
  • کارت اعتباری با کارتخوان خوانده می‌شود و با وارد کردن رمز درست اطلاعال کارت تصدیق می‌شود.
  • با استفاده از صفحه نمایش و صفحه کلید کاربر مقدار پول درخواستی برای برداشت وجه را مشخص می‌کند.
  • برد اصلی خودپرداز به کار می‌افتد و با استفاده از اتصال به اینترنت به حساب بانکی دارنده کارت متصل می‌شود
  • مبلغ درخواستی از حساب دارنده‌ی کارت کسر می‌شود(+کارمزد تراکنش) و از طرف هسته‌ی اصلی به محفظه‌ی پول نقد یک درخواست برای براشت وجه درخواستی ارسال می‌شود.
  • محفظه‌ی پول نقد، مبلغ درخواستی را شمارش کرده و به سمت خروجی دستگاه که در بیرون دستگاه نمایان است فرستاده می‌شود.(در صورت بروز مشکل به قسمت پول‌های برگشتی در محفظه‌ی پول نقد برمی‌گردد)
  • پس از تحویل پول نقد به کاربر، از طرف هسته‌ی اصلی یک درخواست رسید ارسال می‌شود و توسط چاپگر رسید چاپ و به کاربر تحویل داده می‌شود.
  • در همین هنگام ژورنال تمام اطلاعات این تراکنش را ثبت کرده و نگه داری می‌کند.

این‌ها اطلاعاتی ابتدایی از سازوکار یک خودپرداز می‌باشد. دانستن این جزئیات برای یک صاحب خودپرداز می‌تواند بسیار مفید باشد.

مقالات مرتبط

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *