وبلاگ

باورهای اشتباه در استفاده از خودپرداز

شایعاتی در مورد خودپردازها

در این مقاله سعی می‌کنیم باورهای غلطی که در استفاده از خودپردازها در ایران بین مردم وجود دارد را برای شما بازگو کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود.

باور غلط اول: برعکس وارد کردن رمز کارت بانکی

یکی از شایعاتی که بیشترین سر و صدا را به پا کرد از این قرار می‌باشد: اگر در خیابان به سارقی برخورد کردید و از شما درخواست کرد به پای خودپرداز بروید و از حساب بانکی خود وجه نقد بگیرید، می‌توانید با برعکس وارد کردن رمز کارت بانکی خود، پلیس را از این اتفاق با خبر کنید. شایعه دیگر این بود که با برعکس وارد کردن رمز کارت بانکی، دستگاه آن را ضبط می‌کند. ولی تمامی این‌ها شایعه‌ای بیش نبود و با انجام تمامی این کارها تنها اتفاقی که می‌افتد این است که بر روی نمایشگر خودپرداز پیغام “رمز وارد شده اشتباه است” ظاهر می‌شود.

باور غلط دوم: دسترسی به گاوصندوق خودپرداز با شکستن نمایشگر دستگاه

برخی از افراد بر این باورند که تمامی پول‌های درون خودپرداز در پشت نمایشگر دستگاه قرار دارند و در صورت شکسته شدن و آسیب دیدن نمایشگر، امنیت دستگاه به خطر می‌افتد. اما باید گفت که این یک باور ساده لوحانه است. تنها کسانی چنین تفکری دارند که با خودپرداز آشنایی ندارند. عموم خودپردازها از از دو طبقه ساخته شده‌اند. طبقه دوم مختص به گاوصندوق خودپرداز است و به صورت کاملا امنی از طبقه اول تفکیک شده است. پس بدانید و آگاه باشید که با شکستن مانیتور خودپرداز و یا هر قسمت دیگری از آن نمی‌توان به گاوصندوق دسترسی پیدا کرد.

باور غلط سوم: باز و ثابت نگه داشتن دریچه دیافت وجه نقد

باور اشتباه دیگری که بین مردم رواج دارد این است که سارقان می‌توانند با باز نگه داشتن دریچه دریافت پول نقد به محفظه نگه‌داری پول‌های نقد دسترسی پیدا کنند. در صورتی که باز ماندن دریچه دریافت پول نقد خودپرداز یا به اصطلاح shutter، باعث می‌شود که یک پیغام خطا به پردازنده دستگاه ارسال شود و دیگر پولی به دریچه دریافت نفرستد. در واقع با انجام این کار خودپرداز از سرویس دهی باز می‌ماند و کار نمی‌کند و به هیچ عنوان امنیت پول‌های درون خودپرداز به خطر نمی‌افتد.

باور غلط چهارم: انجام درخواست با ضربه‌های متوالی

ممکن است برای شما خنده دار باشد ولی برخی از کاربران بر این باورند که با ضربه زدن به خودپرداز می‌توانند به خواسته‌های خود برسند. عجیب است ولی برخی مدل ضربه زدن خاص خود را نیز دارند. ولی واقعیت این است که با ضربه زدن به دستگاه، کارت ضبط شده شما بر نمی‌گردد و یا پولی که از حساب شما کسر شده است، باز نمی‌گردد.

در همین جا باید به شما بگوییم که ضبط کارت به سه دلیل رخ می‌دهد. اولین دلیل می‌تواند خراب بودن کارت بانکی شما مانند شکستگی، خمیدگی و غیره باشد. دلیل بعدی می‌تواند اشتباه وارد کردن رمز کارت بیشتر از سه بار باشد و دلیل آخر مربوط به خرابی کارتخوان خودپرداز مورد نظر است. در صورت رخ دادن هر یک از این موارد، باید به شعبه مراجعه کنید و کارت خود را پس بگیرید.

باور غلط پنجم: خودپرداز هیچ وقت در شمارش پول اشتباه نمی‌کند

این باور تقریبا در 99/99 درصد موارد درست است. خودپرداز و پردازنده داخلی آن به گونه‌ای طراحی شده است که ضریب خطای آن نزدیک به صفر باشد ولی اگر به هنگام پول گذاری در دستگاه، خطای انسانی رخ دهد چه؟ پس این امکان وجود دارد که خودپرداز مبلغی متفاوت از مبلغ درخواستی به شما تحویل دهد. در صورت بروز چنین اتفاقی باید به شعبه بانک موردنظر مراجعه کنید تا مشکل به صورت دقیق پیگیری شود.

شایعات بیشتری در ارتباط با خودپردازها وجود دارد ولی ما در این جا به رایج‌ترین آن‌ها پرداختیم. خوشحال میشیم که نظرات و پیشنهادات خودتون رو در زیر این مقاله برای ما بنویسید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *