وبلاگ

سقف مالیات حساب های بانکی

حساب های بانکی با 100 تراکنش تا ۳۵ میلیون تراکنش مشمول مالیات هستند.

طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار کشور، تمامی حساب های بانکی که در طول ماه تعداد 100 تراکنش تا سقف 35 میلیون تومان تراکنش دارند، مشمول مالیات می شوند. این حساب ها حساب تجاری محسوب می شوند.

آذر ماه پارسال بود که دولت تصمیم به اجرای ساماندهی پایانه های فروشگاهی و درگاه های پرداخت بانکی گرفت گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنکر، پس از اجرای قانون ساماندهی پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از سوی دولت، 19 میلیون دستگاه کارتخوان و درگاه پرداخت با هدف جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی ساماندهی شدند. حال پس از اجرای این قانون، جهت تکمیل این زنجیره نوبت به شناسایی حساب های تجاری جهت جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی شده است. طبق جلسه هفته پیش بانک مرکزی، با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی دستورالعمل نظارت بر حساب های تجاری به منظور اجرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد. بنابر گزارش بانک مرکزی، پس از پایش حساب های بانکی تعداد 220 هزار حساب تجاری شناسایی شد. بر این اساس این گزارش پس اجرایی شدن دیگر افراد برای فرار مالیاتی نمی توانند از حساب های شخصی استفاده کنند.

آقای ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک مرکزی اضافه کرد بر اساس این مصوبه چنانچه حساب بانکی در ماه 100 تراکنش بانکی با سقف کل 35 میلیون تومان داشته باشد، حساب تجاری محسوب می شود. در ابتدا پیامکی برای فرد ارسال شده و به وی اعلام می شود که حساب شما تجاری است. در صورت اعتراض به این موضوع فرد مدعی شده می تواند مدارک خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه داده تا مشکل وی حل گردد.

به نوشته تسنیم، ابوذر سروش؛ معاون نظارت بانک مرکزی در این باره، هدف بانک مرکزی از تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری را ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور دانست و گفت: صاحبان حساب‌های تجاری دیگر لازم نیست تا برای نقل و انتقالات بیش از دو میلیارد ریال خود به بانک مستند ارائه کنند، بلکه بانک‌ها فقط برای نقل و انتقالات بالاتر از مبلغ 10 میلیارد ریال باید از این اشخاص مستندات مطالبه کنند.

وی با اشاره به اقدام افراد برای تجاری شدن حساب‌های خود تاکید کرد: در روش نخست، اشخاص می‌توانند با مراجعه به درگاه‌های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، شماره حساب یا حساب‌های تجاری خود را اعلام کنند. معمولاً سازمان امور مالیاتی کشور زمان تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی شماره حساب‌های تجاری صاحبان کسب و کار را از آن‌ها استعلام می‌کند، بنابراین افراد می‌توانند از همان درگاه، شماره حساب‌های تجاری خود را اظهار کنند.

پس از اظهار مودیان، سازمان امور مالیاتی کشور صحت اطلاعات حساب و تعلق آن به مودی را از سامانه سیاح بانک مرکزی استعلام می‌کند و در صورت تایید، مراتب را به صورت سیستمی به بانک مرکزی اعلام می‌کند. بانک مرکزی نیز شماره حساب دریافتی را به صورت سیستمی به بانک عامل برای تغییر وضعیت به حساب تجاری، اعلام می‌کند؛ بنابراین همه حساب‌های اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور تجاری می‌شوند. البته به استثنای حساب‌های اشخاص خارجی دارای کسب و کار که مجوز کار یا سرمایه‌گذاری در کشور را از مراجع ذی‌صلاح دریافت کرده باشند.

سروش افزود: در روش دوم، افراد می‌توانند به بانک‌های عامل مراجعه و اطلاعات حساب‌های خود نزد آن‌ها را که می‌خواهند به حساب تجاری تبدیل شود اعلام کنند. در این حالت صاحبان کسب و کار باید شماره پرونده مالیاتی خود را نیز به متصدیان بانکی اعلام کنند. بانک عامل پس از ارسال سیستمی اطلاعات به سازمان امور مالیاتی از مسیری که بانک مرکزی تدارک دیده است و دریافت تاییدیه از آن سازمان، می‌تواند حساب معرفی شده را تجاری کند.

معاون نظارت بانک مرکزی اظهار کرد: بانک مرکزی برای صاحبان حساب‌های تجاری، آستانه روزانه نقل و انتقالات غیر حضوری را به 5 میلیارد ریال و ماهانه 30 میلیارد ریال افزایش داده است. علاوه بر آن، از آنجایی که ابزار چک در کسب و کار‌های اشخاص کاربرد زیادی دارد، حد نصاب بازگشت چک‌های قبلی یا ثبت صدور و تأیید چک‌ها در سامانه صیاد برای صدور و اعطای دسته چک جدید که برای عموم مردم 80 درصد در نظر گرفته شده بود برای صاحبان حساب‌های تجاری به 60 درصد کاهش یافته است.

مضافاً صاحبان حساب‌های تجاری دیگر لازم نیست تا برای نقل و انتقالات بیش از دو میلیارد ریال خود به بانک مستند ارائه کنند، بلکه بانک‌ها فقط برای نقل و انتقالات بالاتر از مبلغ 10 میلیارد ریال باید از این اشخاص مستندات مطالبه کنند. مشوق‌های دیگری نیز برای صاحبان حساب‌های تجاری در نظر گرفته شده که امید است با اعمال آن‌ها، گام مثبتی در تسهیل مبادلات تجاری برداشته شود.

گویاپی

شرکت فنی مهندسی ندای گویا پرداخت یار رسمی بانک مرکزی با برند تجاری گویاپی آماده ارائه خدمات درگاه های پرداخت به کسب و کارهای اینترنتی می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آدرس اینترتی www.gooyapay.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۰۶۱۳۸۸۲ تماس حاصل نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *