کرونا چیست؟
کرونا نام خانوادهای از ویروس ها میباشد که به اشتباه در بین مردم به عنوان یک بیماری شناخته میشود. کرونا (به صورت دقیقتر کوید-19) بیماری عفونی است که به تازگی کشف شده است (در واقع منظور در بدن انسان است. پیش از این در بدن حیوانات دیده شده بود.) برخی از ویروسهای این خانواده بزرگ در بدن انسان ظاهر میشوند و برخی در بدن حیوانات. ویروسهایی که در بدن انسانها ظاهر میشوند، به طور معمول باعث بیماریهای ضعیفی میشوند. مانند سرماخوردگی.
و اما این ویروس جدیدی که به نام کرونا و یا کوید-19 در چند ماه اخیر گریبانگیر زندگی ما شده است، آنقدرها هم که فکر میکنید ترسناک نیست. بیشتر افراد مبتلا به این ویروس، بیماریای خفیف و تا حد متوسطی را تجربه خواهند کرد. بیشترین خطر این ویروس برای افراد مسن و آنهایی که دچار بیماریهایی نظیر ریه، قلبی عروقی و دیابت هستند، میباشد. زیرا که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند و بیشتر در معرض خطر هستند.
COVID-19 چیست؟
سندروم تنفسی حاد یا کوید-۱۹ نام یکی از ویروسهای خانواده کرونا است که پیش از این در بدن انسان شناسایی نشده بود. 19 به معنی این است که در سال 2019 پدید آمده است.
کرونا یا COVID-19 از کجا آمده است؟
این ویروس برای اولین بار در شهر ووهان چین پدیدار شد. ولی منشا ایجاد این ویروس از چه چیزی بوده است؟ در حال حاضر دانشمندان در حال تلاش برای درک منشا این ویروس میباشند و به این نتیجه رسیدهاند که در ابتدا این ویروس در بدن خفاش رشد کرده و سپس در بدن پنگولین تکامل یافته است. اما باز هم گروهی از دانشمندان میگویند که این یک نظریهی قطعی نیست و ممکن است حیوانات دیگری نیز در این چرخه دست داشته باشند.
علائم ویروس کرونا چیست؟
کوید-۱۹ یک بیماری ریوی-تنفسی است و اکثر افراد مبتلا به ویروس بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا میکنند.. افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و همچنین افراد بالای ۳۵ سال خطر ابتلا به نوع شدید این ویروس را دارند.
علائم مرسوم کرونا:
- تب
- احساس خستگی
- سرفه خشک
دیگر علائم کرونا:
- تنگی نفس
- احساس درد در بدن
- گلو درد
- افراد بسیار کمی دچار اسهال و آبریزش بینی میشوند.
افرادی که این علائم خفیف را دارند باید خود را در خانه قرنطینه کنند و به صورت تلفنی با بیمارستان در ارتباط باشند. و افراد با علائم حاد تر سریعا باید خود را به بیمارستان برسانند.
راههای پیشگیری از کرونا
برای جلوگیری از از ابتلا به این بیماری لازم است که موارد زیر را انجام دهید.
- دستان خود را به طور مرتب و به مدت ۲۰ثانیه با آب و صابون بشویید و در نبود آب و صابون از الکل و محلول های ضدعفونی حاوی الکل استفاده کنید.
- به هنگامی که در خارج از خانه هستید از دست زدن به صورت خود شدیدا خودداری کنید.
- به هنگام عطسه و یا سرفه دهان و بینی خود را بپوشاند که در صورت ناقل بودن افراد دیگر را مبتلا نکنید.
- از سیگار کشیدن و دیگر فعالیتهایی که ریه را ضعیف میکند خودداری کنید.
- با اجتناب از سفرهای غیر ضروری و دوری از مکانهای شلوغ و پر رفتوآمد، فاصله گذاری اجتماعی را تمرین کنید.
و در کلام آخر برای بار چندم به شما میگوییم که بهترین راه برای مقابله با این ویروس ماندن در خانه و یا همان قرنطینهی خانگی میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید